dinsdag 13 oktober 2015

imposant


De bondscoach van het Turkse voetbalelftal hield, naar aanleiding van de bomaanslag in Ankara, een imposant verhaal tijdens de persconferentie aan de vooravond van het EK-kwalificatieduel met IJsland.

imposant betekent: 'indrukwekkend'


  • In het programma Dance Dance Dance werden imposante dansmoves gemaakt.
  • De Eiffeltoren is een imposant bouwwerk in Parijs.
  • De stoet paarden die op Prinsjesdag traditioneel achter de gouden koets aan rijdt, zal volgend jaar een stuk minder imposant zijn.
Een woord dat erg lijkt op imposant, is het werkwoord imponeren. Wat betekent dat woord denk je? Maak een zin met het werkwoord.

Soms is niet alleen de betekenis, maar ook de spelling van een woord lastig te raden. Je kunt de juiste spelling dan opzoeken in een spellingboek. Waarom is dit lastig als je de juiste spelling niet weet?
Vorige week ging de website Spellingsite.nu van Onze Taal online, en gisteren verschenen het nieuwe Groene Boekje en de bijbehorende website Woordenlijst.org van de Nederlandse Taalunie. Op deze websites kun je de juiste spelling van een woord ook vinden als je de verkeerde spelling intypt. Probeer het maar eens met de foute vormen 'inposant' en 'impozant'.

Video
Bij het evenement Sail, dat in augustus plaatsvond in Amsterdam, waren de meest imposante schepen te bewonderen. Voor wie er niet bij was: bekijk deze reportage van de indrukwekkende openingsparade.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten