dinsdag 23 februari 2016

innovatie

Een verwisselbare accu is hét onderdeel van de nieuwe smartphone G5 waar LG mee pronkt. In combinatie met verwisselbare onderkantjes zet LG een klein stapje richting de nodige innovatie in de smartphonemarkt. (RTL Nieuws)

innovatie betekent: 'invoering van iets nieuws, vernieuwing, vooral op het gebied van techniek'

  • Als je als bedrijf mee wilt tellen, moet je veel geld besteden aan de innovatie van systemen en producten.
  • In de schaatssport hebben innovaties als de klapschaats invloed op de prestaties van de sporters.
  • Een innovatie is niet hetzelfde als een uitvinding: pas als een uitvinding op de markt komt en wordt gebruikt, kun je spreken van een innovatie.
Vul in de volgende zinnen de juiste woordvormen in; het gaat steeds om woorden die op innovatie lijken. Welke woordsoort hebben de ingevulde woorden?
Als bedrijf moet je voortdurend blijven ….. Want als je niet ….. bent, word je al snel als ouderwets en saai gezien. Het is dus van belang om mensen met ….. ideeën in dienst te hebben. Zo kan er goed en snel ….. worden.
In innovatie zit het Latijnse woord novus, dat 'nieuw' betekent. Dit Latijnse woord kom je, vaak in de vorm nova of novum, nog vaak tegen in namen van bedrijven en scholen. Ken jij een bedrijf of school in jouw buurt met novum of nova in de naam?

Extra
Zijn technische innovaties in het huishouden nodig, of blijft iedereen liever ouderwets stofzuigen en vegen? Een verslaggever van RTL Nieuws vroeg het aan bezoekers van de Huishoudbeurs.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten